Conot
Govorniki na okrogli mizi 'Električni avto na naših cestah'
Torek, 26 Oktober 2010 11:32

Prof. dr. Mihael Sekavčnik, Fakulteta za strojništvo, UL

Prof. dr. Mihael Sekavčnik deluje na Strojni fakulteti, UL, natančneje na katedri za energetsko strojništvo, v okviru CO NOT pa je nosilec demonstracijskega projekta – Vodikove tehnologije v napredni energetski oskrbi, v okviru katerega nastaja tudi t. i. vodikova pot.

 

Dr. Marta Svoljšak Jerman, Petrol d.d.

Dr. Marta Svoljšak Jerman je direktorica Sektorja tehničnega razvoja, varnosti in kakovosti pri Petrolu d.d., ki je konzorcijski partner CO NOT. V CO vodi dr. Svoljšakova razsikovalno razvojni program v okviru vodikovega stebra z naslovom Demonstracijski projekt – postavitev polnilnega mesta za vodik.

 

Dr. Stanko Hočevar, Kemijski inštitut

Dr. Stanko Hočevar je znanstveni svetnik na Kemijskem inštitutu, kjer svojo raziskovalno in razvojno aktivnost usmerja na področja heterogene katalize, elektrokatalize, adsorpcije, kemijske kinetike, razvoja katalizatorjev, sinteze in karakterizacije katalizatorjev. Na področju katalize se najbolj posveča raziskavam kvantitativnih razmerij med strukturo in aktivnostjo ter strukturo in selektivnostjo v heterogeni katalizi (QSAR).  Je ustanovitelj in solastnik podjetja Mebius d.o.o., ki se ukvarja z razvojem jedrnih tehnologij za proizvodnjo komponent v gorivnih celicah in gorivnih celic. V CO NOT sodeluje kot raziskovalec v razvojno raziskovalnem projektu 'Razvoj namenskih podsklopov sistema z gorivnimi celicami’.  Je tudi predsednik Strokovnega sveta CO NOT.

 

 

Miloš Šturm, Hidria d.d.

Miloš Šturm je podpredsednik poslovodnega odbora družbe Hidria d.d. in se v največji meri posveča razvoju, strateškim projektom, inovacijskemu centru podjetja ter razvoju intelektualne lastnine. Hidria d.d. je podjetje, ki se ukvarja z razvojem avtomobilske tehnologije ter sistemov za klimatizacijo zgradb. Hidria Inštitut za avtomobilsko industrijo razvija sodobne avtomobilske tehnologije in združuje deset laboratorijev. Miloš Šturm je tudi predsednik slovenske Tehnološke platforme za vozila, ceste in promet ter član Steering Group evropske tehnološke platforme ERTRAC (European Road Transport Advisory Council).


Prof. dr. Miran Gaberšček, direktor CO NOT

Prof. dr. Gaberšček je direktor CO NOT, koordiniral in vodil je celotno pripravo vloge za CO. V CO NOT je tudi vodja litijevega stebra, v katerem sodeluje z drugimi raziskovalnimi in gospodarskimi partnerji. V svojem raziskovalnem delu pa se posveča predvsem razvoju materialov za shranjevanje energije.

 

 

kemijski inštitut institut jožefa stefana univerza v novi gorici domel, d.d. inea d.o.o. razvojni center za vodikove tehnologije - rcvt mebius d.o.o. termoelektrarna šoštanj holding slovenskih elektrarn, d.o.o. petrol d.d. silkem, d.o.o. fakulteta za strojništvo, univerza v ljubljani iskra tela d.d. cinkarna celje, d.d. Ljubljanska univerza Image Map