Conot
Domel, d.d.
Strategija podjetja Domel je postati prepoznaven razvojni dobavitelj elektromotnih pogonov z nadgradnjami - mehatronskih sklopov ne le na trgu čistilne tehnike ampak tudi na trgih klimatizacije in ventilacije, avtomobilskih trgih ter trgu vodikovih tehnologij. V skladu s temi strateškimi cilji je Domel usmerjen v razvoj in proizvodnjo izdelkov z visoko stopnjo dodane vrednosti. Ključna usmeritev razvojnega področja je poleg razvoja novih visokotehnoloških poduktov in storitev predvsem skrb za ključna znanja in kompetence ter neprekinjeno rast. Podjetje Domel je  eno prvih slovenskih podjetij, ki je aktivno vstopilo v nov hitro razvijajoči se trg gorivnih celic oz. področje vodikovih tehnologij. Preboj v to tržno nišo je uspel z inovativnim pristopom na področju ene ključnih komponent gorivnih celic, to je na sistemih za dovajanje zraka. Izkušnje in znanje pridobljene skozi sodelovanje z več vodilnimi podjetji s tega področja je podjetje uporabilo pri snovanju slovenske tehnološke platforme SIHFC predvsem pa pri kreiranju strateškega dokumenta SRA, ki je osnova za določevanje usmeritev slovenske znanstveno raziskovalne sfere kakor tudi industrije.

Z lastnim razvojem in v sodelovanju z znanstveno-izobraževalnimi ustanovami in instituti uspešno rešujemo izzive na področjih trdnosti, vibracij, rotodinamike, aerodinamike, akustike, toplote, elektro-magnetike, elektronike, tehnologije itd. Ravno zaradi kompleksnosti produktov spodbujamo podiplomska izobraževanja, tako imamo trenutno na doktorskem študiju ali z njim zaključuje 5 naših zaposlenih.

Trženje sistemov z gorivnimi celicami je aktivnost, katera je zaradi značilnosti novo nastajajočega trga organizirana v novem podjetju Domel Energija – podjetju v 100% lasti Domel-a;

Reference Domel na področju gorivnih celic:
-    proizvajalec puhal za gorivne celice (vodilni svetovni dobavitelj),
-    soustanovitelj Razvojnega centra za vodikove tehnologije – RCVT,
-    član Slovenske platforme za vodik (SIHFC),
-    vodenje projekta HyMIV, CRP MIR (2006-2008),
-    sodelovanje pri NextGenCell - 6. OP s področja gorivnih celic 2006-2008,
-    vodenje projekta SRRP 2009 – HyCore – Razvoj ključnih podsklopov gorivne celice HT PEM,
-    Izvedba več razvojnih projektov za proizvajalce gorivih celic (Hydrogenics, Plug Power, Nuvera, EPS)

Aktivnosti, usmerjene v razvoj vodikovih tehnologij (predmet CO):
V skladu s strategijo podjetja Domel je razvoj sistemov za dovajanje zraka osnovno vodilo naših aktivnosti. To je naša osnovna dejavnosti, kjer smo kompetentni sogovornik z glavnimi proizvajalci gorivnih celic.

Sinergije nastopanja v CO kot dobavitelj komponente, pa dolgoročno pričakujemo v sodelovanju z partnerji RCVT-ja in CO NOT-a  pri razvoju in postavitvi lastnega “Slovenskega” koncepta sistema gorivnih celic.
kemijski inštitut institut jožefa stefana univerza v novi gorici domel, d.d. inea d.o.o. razvojni center za vodikove tehnologije - rcvt mebius d.o.o. termoelektrarna šoštanj holding slovenskih elektrarn, d.o.o. petrol d.d. silkem, d.o.o. fakulteta za strojništvo, univerza v ljubljani iskra tela d.d. cinkarna celje, d.d. Ljubljanska univerza Image Map