Conot
Climate-KIC RIS Accelerator Onboarding, 4. 4. 2019
Petek, 05 April 2019 12:19


<Ljubljana>, 5. 4. 2019 – CO NOT v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana in Kemijskim inštitutom letos že četrto leto zapored izvaja pospeševalnik Climate-KIC Accelerator, ki  je največji evropski pospeševalnik na področju zelenih tehnologij, namenjen startupom na začetku njihove poslovne poti.

 

V letošnji program je bilo sprejetih sedem startupov (Trilobit, Spark inovacije, Termodron, Geochem, Evegreen, Zero Carbon (my Water) in Kakis), ki so bili vabljeni na uvodno srečanje oziroma t. i. Onboarding; dogodek je potekal na Kemijskem inštitutu. Ekipe so pričele s petminutnimi predstavitvami, nato pa so sledila vprašanja ostalih ekip in mentorice Vere Nunić iz Tehnološkega parka Ljubljana. Po koncu predstavitev so morale ekipe podati samooceno in oceniti tudi ostale ekipe.

 

Ekipe bodo prejele finančna sredstva v višini do 10.000 €, 15.000 € ali 50.000 € – v odvisnosti od stopnje, v katero spadajo ('Stage' 1, 2 ali 3) – ter mentorstvo in strokovna usposabljanja za nadaljnji razvoj poslovanja. Ta bodo potekala v naslednjih mesecih.

 

 


 

kemijski inštitut institut jožefa stefana univerza v novi gorici domel, d.d. inea d.o.o. razvojni center za vodikove tehnologije - rcvt mebius d.o.o. termoelektrarna šoštanj holding slovenskih elektrarn, d.o.o. petrol d.d. silkem, d.o.o. fakulteta za strojništvo, univerza v ljubljani iskra tela d.d. cinkarna celje, d.d. Ljubljanska univerza Image Map