Conot
ZADNJI TEDEN ZA PRIJAVE na Climate-KIC Accelerator 2018
Ponedeljek, 26 Marec 2018 08:31


Kaj je Start-up Accelerator?

Climate-KIC Accelerator je največji evropski pospeševalnik na področju zelenih tehnologij za start-up podjetja na začetku njihove poslovne poti. Njegov namen je pripraviti start-upe na njihove prve investitorje in odjemalce ter jim pomagati pri razvoju njihovega podjetja. Nudi brezplačen paket storitev in finančne vzpodbude za izbrane udeležence.


Komu je namenjen?

Razpis je namenjen razvoju mladih start-upov (do treh let), ki imajo prodorne ideje s tržnim potencialom in hkrati potencialom za zmanjševanje podnebnih sprememb.

Trajanje: junij–november 2018

Lokacija treningov in ostalih aktivnosti v okviru Climate-KIC Accelerator: Slovenija in tujina

Kako poteka in kako se prijaviti?


1. Accelerator poteka na treh stopnjah, ki potekajo ob stalni podpori strokovnih trenerjev in mentorjev ter sodelovanju v aktivnostih in delavnicah programa:

- Faza 1: Razvoj poslovnega modela. Start-upom, ki so na samem začetku svoje poslovne poti, pomaga definirati in razviti poslovni model, dokončati prvi prototip in pridobiti feedback iz industrije. Start-upi te faze prejmejo strokovno in finančno pomoč v vrednosti do 20.000 EUR.

- Faza 2: Potrditev poslovnega modela in prvi odjemalci. Pomaga start-upom z dobro zasnovanim poslovnim modelom doseči naslednjo fazo: potrjevanje poslovnega modela in pridobitev kupcev. Start-up prejme poslovna usposabljanja ter finančna sredstva za storitve ter materiale, potrebne za razvoj poslovanja. Ekipe se osredotočijo na pridobivanje prvih kupcev in na proces potrjevanja poslovnega modela. Start-upi te faze prejmejo strokovno in finančno pomoč v vrednosti do 25.000 EUR.

- Faza 3: Naprej proti investicijam in rasti podjetja: namen zadnje faze je kvalificirana podjetja pripraviti na prihodnost investicij in rast podjetja. Start-upi se pripravijo na pogajanja s potencialnimi investitorji in partnerji in prejmejo strokovno in finančno pomoč v vrednosti do 50.000 EUR.

2. Podpora in vključene storitve:

·         navzočnost trenerja in mentorstvo, namenjeno razvoju projekta

·         poslovni treningi in delavnice z namenom podpore nadaljnjemu razvoju poslovanja

·         finančna podpora

3. Kdo se lahko prijavi na Climate-KIC Accelerator?

* prebojne poslovne ideje, povezane z novimi tehnologijami z znatnim vplivom na podnebje v katerem koli od naslednjih, s podnebjem povezanih področij: mesta in urbana tranzicija, trajnostni proizvodni sistemi, trajnostna raba tal in voda, podnebne finance, stavbe, industrija, trgovina na drobno, energetska učinkovitost itd.

* start-upi z že definiranim in zasnovanim osnovnim poslovnim načrtom

* start-upi, ki so sestavljeni iz motivirane ekipe (z vsaj dvema ustanoviteljema) in imajo že postavljeno vodstvo

* start-upi, ki so že registrirana podjetja (stara do 3 leta v času prijave), ali podjetja v aktivni fazi ustanavljanja

* start-upi, ki se zavežejo aktivni udeležbi v programu; vsaj en član ekipe se mora udeležiti vseh obveznih poslovnih treningov in ostalih elementov programa

* ekipa je sposobna delovati v angleško govorečem okolju (vsaj B2 nivo znanje angleškega jezika)

 

4. Prijava:

Prijavite se elektronsko na: http://www.climate-kic.org/ris/accelerator, pri čemer morate uploadati tudi naslednje dokumente:

  1. Življenjepisi vseh članov ekipe. https://europass.cedefop.europa.eu/sl/documents/curriculum-vitae/templates-instructions
  2. Fotokopija identifikacijskega dokumenta zakonitega zastopnika podjetja oz. kontaktne osebe neregistriranega podjetja.
  3. Fotografijo ekipe.
  4. Informacije o podjetju, kot so: flyer, PR gradivo ali priporočila.
  5. Samo za registrirana podjetja: dokument, ki dokazuje vpis v Poslovni register Slovenije in povzetek tega dokumenta v angleškem jeziku.


Prijave so možne do: 3. 4. 2018 do 17:00.

Dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali na telefonski številki 01 4760 513.

 

 

Center odličnosti nizkoogljične tehnologije

Hajdrihova 19

1000 Ljubljana

Slovenia

T: +386 1 4760 513

S: www.conot.si


Climate-KIC
je združenje, ustanovljeno s strani Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (European Institute of Innovation and Technology , EIT) z namenom spodbujanja inovacij na področju podnebnih sprememb, prilagajanja nanje in njihove blažitve. Je največje evropsko javno-zasebno partnerstvo, sestavljeno iz mednarodne mreže podjetij, akademskih ustanov in javnih organizacij. Je telo Evropske unije, zadolženo za zagotavljanje evropske trajnostne rasti.

kemijski inštitut institut jožefa stefana univerza v novi gorici domel, d.d. inea d.o.o. razvojni center za vodikove tehnologije - rcvt mebius d.o.o. termoelektrarna šoštanj holding slovenskih elektrarn, d.o.o. petrol d.d. silkem, d.o.o. fakulteta za strojništvo, univerza v ljubljani iskra tela d.d. cinkarna celje, d.d. Ljubljanska univerza Image Map