Conot
Odprte prijave na EIT Climate-KIC RIS Accelerator 2020
Sreda, 04 Marec 2020 12:53
Kaj je EIT Climate-KIC RIS Accelerator?

EIT Climate-KIC RIS Accelerator je največji evropski pospeševalnik na področju zelenih tehnologij za start-up podjetja na začetku njihove poslovne poti. Njegov namen je  pripraviti start-upe na njihove prve investitorje in odjemalce ter jim pomagati pri razvoju njihovega podjetja. Nudi brezplačen paket storitev in finančnih spodbud za izbrane udeležence.

 

Komu je namenjen?

Razpis je namenjen razvoju mladih start-upov (do pet let), ki imajo prodorne ideje s tržnim potencialom in hkrati potencialom za zmanjševanje podnebnih sprememb.

 

Trajanje: 1. 5. 2020 – 31. 10. 2020


Lokacija treningov in ostalih aktivnosti v okviru EIT Climate-KIC RIS Accelerator: Slovenija in tujina


Kako poteka in kako se prijaviti?

 

1. Accelerator poteka na treh stopnjah, ki potekajo ob stalni podpori strokovnih trenerjev in mentorjev ter sodelovanju v aktivnostih in delavnicah programa:

-   Stopnja 1: Razvoj poslovnega modela. Start-upom, ki so na samem začetku svoje poslovne poti,  pomaga definirati in razviti poslovni model, dokončati prvi prototip in pridobiti povratne informacije iz industrije. Start-upi na tej stopnji prejmejo strokovno in finančno pomoč v vrednosti do 10.000 EUR.
-   Stopnja 2: Potrditev poslovnega modela in prvi odjemalci. Pomaga start-upom z dobro zasnovanim poslovnim modelom doseči naslednjo fazo: potrjevanje poslovnega modela in pridobitev kupcev. Start-up prejme poslovna usposabljanja ter  finančna sredstva za storitve ter materiale, potrebne za razvoj poslovanja. Ekipe se osredotočijo na pridobivanje prvih kupcev in na proces potrjevanja poslovnega modela. Start-upi na tej stopnji prejmejo strokovno in finančno pomoč v vrednosti do 25.000 EUR.
-   Stopnja 3: Naprej proti investicijam in rasti podjetja: namen zadnje stopnje je kvalificirana podjetja pripraviti na prihodnost investicij in rast podjetja. Start-upi se pripravijo na pogajanja s potencialnimi investitorji in partnerji. Na tej stopnji prejmejo strokovno in finančno pomoč v vrednosti do 50.000 EUR.2. Podpora in vključene storitve:

- navzočnost trenerja in mentorstvo, namenjeno razvoju projekta
- poslovni treningi in delavnicez namenom podpore nadaljnjemu razvoju poslovanja
- finančna podporado 50.000 € na start-up/projekt3. Kdo se lahko prijavi?

- prebojne poslovne ideje, povezane z novimi tehnologijami z znatnim vplivom na podnebje v katerem koli od naslednjih, s podnebjem povezanih področij: mesta in urbana tranzicija, trajnostni proizvodni sistemi, trajnostna raba tal in voda, podnebne finance, stavbe, industrija, trgovina na drobno, energetska učinkovitost itd.

- start-upi, ki so sestavljeni iz motivirane ekipe (z vsaj dvema ustanoviteljema) in imajo že postavljeno vodstvo

- start-upi, ki so že registrirana podjetja (stara do 5 let v času prijave), ali podjetja v aktivni fazi ustanavljanja

- start-upi, ki se zavežejo aktivni udeležbi v programu; vsaj en član ekipe se mora udeležiti vseh obveznih poslovnih treningov in ostalih elementov programa

- ekipa je sposobna delovati v angleško govorečem okolju (vsaj B2 nivo znanje angleškega jezika)

 

4. Prijava:

Prijavite se elektronsko na https://climate-kic.my-survey.host/index.php/756711?newtest=Y&lang=en do 8. 3. 2020 do 23:59.

 

Dodatne informacije Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali na telefonski številki 01 4760 513.

 

 

kemijski inštitut institut jožefa stefana univerza v novi gorici domel, d.d. inea d.o.o. razvojni center za vodikove tehnologije - rcvt mebius d.o.o. termoelektrarna šoštanj holding slovenskih elektrarn, d.o.o. petrol d.d. silkem, d.o.o. fakulteta za strojništvo, univerza v ljubljani iskra tela d.d. cinkarna celje, d.d. Ljubljanska univerza Image Map