Conot
Pričetek največjega tekmovanja zelenih poslovnih idej
Sreda, 15 Maj 2019 14:37


<Ljubljana>, 9. 5. 2019 Center odličnosti nizkoogljične tehnologije (CO NOT) v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor, Kemijskim inštitutom in Tehnološkim parkom Ljubljana organizira ClimateLaunchpad, ki je največje tekmovanje zelenih poslovnih idej. Tekmovanje poteka v več kot 50 državah po svetu in Slovenijo zastopa 5 ekip. ClimateLaunchpad odkriva več kot 1000 novih idej na področju čistih tehnologij za boj proti podnebnim spremembam in pomaga ambicioznim podjetnikom spremeniti idejo v globalen posel.

 

Na Kemijskem inštitutu so slovenske ekipe začele z dvodnevnim treningom strategije poslovanja (Boot Camp) z vrsto usposabljanj za pripravo udeležencev na državni finale, ki bo 20. 6. 2019,  na katerem bo vsak predstavil svoj poslovni načrt strokovni žiriji. Dva finalista vsake države se bosta uvrstila na finale, ki bo novembra na Nizozemskem.

 

Ideje, ki so zastopane na slovenskem tekmovanju, obsegajo teme od trajnostne pridelave hrane do bolj učinkovitega in okolju prijaznega hladilnega sistema. Vse prijave bodo obravnavane z vidika vpliva na  podnebne spremembe, potenciala rasti ter z vidika strokovnega znanja in zanosa prijaviteljev.

 

Najboljših 10 ekip bo sprejetih v Climate-KIC Accelerator, poslovno šolo, osredotočeno na razvoj in trženje start-up podjetij na področju čistih tehnologij. Denarna nagrada za končnega zmagovalca svetovnega finala znaša 10.000 €, druga nagrada  5.000 € in tretja 2.500 €.

 

Kontakt

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Družbena omrežja

Facebook

www.facebook.com/ conot.si

www.Facebook.com/ climatelaunchpad

www.Facebook.com/ ClimateKIC

Twitter

@CoNotSlovenia

@ClimateLaunch

@ClimateKIC

 

ClimateLaunchpad in Climate-KIC

ClimateLaunchpad (www.climatelaunchpad.org) je program Climate-KICa. Climate-KIC je združenje, ustanovljeno s strani Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (European Institute of Innovation and Technology , EIT), z namenom spodbujanja inovacij na področju podnebnih sprememb, prilagajanja nanje in njihove blažitve. Je največje evropsko javno-zasebno partnerstvo, sestavljeno iz mednarodne mreže podjetij, akademskih ustanov in javnih organizacij. Je telo Evropske unije, zadolženo za zagotavljanje evropske trajnostne rasti.

www.climate-kic.org

 

kemijski inštitut institut jožefa stefana univerza v novi gorici domel, d.d. inea d.o.o. razvojni center za vodikove tehnologije - rcvt mebius d.o.o. termoelektrarna šoštanj holding slovenskih elektrarn, d.o.o. petrol d.d. silkem, d.o.o. fakulteta za strojništvo, univerza v ljubljani iskra tela d.d. cinkarna celje, d.d. Ljubljanska univerza Image Map