Conot
ODPRTE PRIJAVE na natečaj ClimateLaunchpad 2019
Sreda, 20 Marec 2019 15:15


Zelena in čista prihodnost potrebuje 1.000 novih idej. Prijavite svojo zeleno idejo in si povečajte možnosti za uresničitev vaših poslovnih ambicij.


Vabimo študente, raziskovalce, start-upe, mala in srednja podjetja, javne organizacije in inženirska podjetja, da predstavijo svoje poslovne ideje na področju čistih tehnologij. Vaša ideja je lahko inovacija na področju obnovljivih virov energije, trajnostnega prehoda v prehranski verigi, trajnostne mobilnosti ali kakršna koli druga ideja s področja blaženja podnebnih sprememb in prilagajanja nanje. Vse prijave bodo obravnavane z vidika njihovega vpliva na podnebne spremembe, njihovega potenciala rasti ter z vidika strokovnega znanja in zanosa prijaviteljev. Najbolj obetavnim prijavam bo omogočen dostop do pospeševalnika Climate-KIC. Natečaj je odprt v več kot 40 državah z vsega sveta.

 

 

Natečaj omogoča:

- dvodnevni poslovni trening z vrsto usposabljanj za pripravo udeležencev na državni finale, kjer bo vsak predstavil svoj poslovni načrt strokovni žiriji;

- finalisti vsake države gredo na svetovni finale, ki bo novembra;

- najboljših 10 ekip finala bo uvrščenih v pospeševalnik Climate-KIC (Climate-KIC Accelerator), poslovno šolo, osredotočeno na razvoj in trženje start-up podjetij na področju čistih tehnologij.

 

Nagrade: končni zmagovalec finala prejme denarno nagrado 10.000 €, druga nagrada je 5.000 € in tretja 2.500 €.

 

Pogoji za prijavo:

- še ne poslujete oziroma podjetje ne obstaja več kot 1 leto;

- še nimate znatnih prihodkov;

- do sedaj ste pridobili manj kot 200.000 € naložb;

- do sedaj še niste prodali svojega izdelka, rešitve ali prototipa.

 

Prijave oddajte do 17. 4. 2019 na https://climatelaunchpad.org/application-form/


Kontakt:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

T: 01 4760 513


Spremljajte nas na:

Facebook

www.facebook.com/climatelaunchpad

www.facebook.com/ClimateKIC

 

Twitter

@ClimateLaunch

@ClimateKIC

 

ClimateLaunchpad in Climate-KIC

ClimateLaunchpad je program Climate-KICa. Climate-KIC je združenje, ustanovljeno s strani Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (European Institute of Innovation and Technology , EIT), z namenom spodbujanja inovacij na področju podnebnih sprememb, prilagajanja nanje in njihove blažitve. Je največje evropsko javno-zasebno partnerstvo, sestavljeno iz mednarodne mreže podjetij, akademskih ustanov in javnih organizacij. Je telo Evropske unije, zadolženo za zagotavljanje evropske trajnostne rasti.

 

Sponzorji in podporniki:

 

 

 

kemijski inštitut institut jožefa stefana univerza v novi gorici domel, d.d. inea d.o.o. razvojni center za vodikove tehnologije - rcvt mebius d.o.o. termoelektrarna šoštanj holding slovenskih elektrarn, d.o.o. petrol d.d. silkem, d.o.o. fakulteta za strojništvo, univerza v ljubljani iskra tela d.d. cinkarna celje, d.d. Ljubljanska univerza Image Map