Conot
Climate-KIC Pospeševalnik: od ideje do podjetja
Četrtek, 08 December 2016 07:04


Uspešen zaključek največjega evropskega pospeševalnika na področju zelenih tehnologij

<Ljubljana>, 29. 11. 2016 – CO NOT je v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana in Kemijskim inštitutom letos prvič izvajal 2.fazo pospeševalnika Climate-KIC Accelerator, ki  je največji evropski pospeševalnik na področju zelenih tehnologij, namenjen start-up podjetjem na začetku njihove poslovne poti. Osredotočen je na pripravo start-upov na njihove prve investitorje in odjemalce ter jim pomaga ovrednotiti njihov posel.

 

Letos je bilo vključenih 7 start-up podjetij/projektov, ki so prejeli finančna sredstva (15.000 €) za nadaljni razvoj poslovanja. Ekipe so se osredotočile na pridobivanje prvih kupcev in na proces potrjevanja poslovnega modela, medtem ko so prejemale stalno podporo strokovnih trenerjev in mentorjev ter sodelovale na lokalnih in mednarodnih delavnicah.


Climate-KIC je združenje, ustanovljeno s strani Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (European Institute of Innovation and Technology , EIT) z namenom spodbujanja inovacij na področju podnebnih sprememb, prilagajanja nanje in njihove blažitve. Je največje evropsko javno-zasebno partnerstvo, sestavljeno iz mednarodne mreže podjetij, akademskih ustanov in javnih organizacij. Je telo Evropske unije, zadolženo za zagotavljanje evropske trajnostne rasti.

kemijski inštitut institut jožefa stefana univerza v novi gorici domel, d.d. inea d.o.o. razvojni center za vodikove tehnologije - rcvt mebius d.o.o. termoelektrarna šoštanj holding slovenskih elektrarn, d.o.o. petrol d.d. silkem, d.o.o. fakulteta za strojništvo, univerza v ljubljani iskra tela d.d. cinkarna celje, d.d. Ljubljanska univerza Image Map